Αναγγελία θανάτου π. Γεωργίου Βαρθαλίτη


Αναγγελία θανάτου π. Γεωργίου Βαρθαλίτη

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 ο π.Γεώργιος Βαρθαλίτης (αδελφός του Αείμνηστου πρώην Αρχιεπισκόπου Κερκύρας Αντωνίου Βαρθαλίτη), παρέδωσε την ψυχή του στον Ουράνιο Πατέρα.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα γίνει την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 στις 1 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στο Παλαιό Ηράκλειο Αττικής και στη συνέχεια η ταφή του στο Καθολικό Κοιμητήριο του Παλαιού Ηρακλείου.


Σύντομο βιογραφικό

 

Γεννήθηκε το 1933 στη Βάρη της Σύρου, το 1944 ήλθε στην  Αθήνα, φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και φιλοξενείτο στο μικρό Ιεροσπουδαστήριο των Πατέρων Ασομψιονιστών, οι οποίοι τον έστειλαν το 1949 στη Γαλλία, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές.
Το  1953 πήγε στη Ρώμη και σπούδασε  Φιλοσοφία και Θεολογία, μέχρι το  1959 που χειροτονήθηκε Ιερέας.
Το 1960 επέστρεψε στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε στην Ενορία του Αγίου Διονυσίου.
Ακολούθως υπηρέτησε ως Εφημέριος στις Ενορίες Αγίου Παύλου στον Πειραιά το 1962,  Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα το 1964 – Αγίου Διονυσίου ξανά το 1974, ενώ το 1981 ανέλαβε το Ίδρυμα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «Σπίτι των Παιδιών στην Πεύκη», μέχρι το 1985 οπότε και ανέλαβε την Ενορία του Αγίου Γεωργίου στο Αιγάλεω.
Το 1991 ανέλαβε την Ενορία του Αγίου Λουκά Ηρακλείου Αττικής μέχρι  το 2015, προσφέροντας παράλληλα την παρουσία του στο σπίτι των παιδιών υπό την προστασία της Αγίας οικογένειας «Ναζαρέτ».
Από το 2015, απαλλαγμένος από ενοριακές υποχρεώσεις, με τη δύναμη του Θεού, προσέφερε  όπου μπορούσε  να είναι χρήσιμος!!!

 

 

 

 

 

Visits: 5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο