Αναβιώνει η Ορθοδοξία στο Χελουάν

Αναβιώνει η Ορθοδοξία στο Χελουάν

Τον Αγιασμό στο υπό ανέγερση νέο κτίριο στον περίβολο του Αγίου Σπυρίδωνα στην ιστορική Πόλη του Χελουάν, 25 χιλιόμετρα το Κάιρο, ετέλεσε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος. Σημειώνεται ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης βρίσκεται στο Κάιρο για τον Εορτασμό των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον προσφάτως Ανακαινισμένο Ναό του Καίρου.

Σε αυτήν την Περιοχή που κάποτε έσφυζε από Έλληνες, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, και προσωπικά ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, προσπαθεί να διατηρήσει την εκατόχρονη και πλέον παρουσία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Πόλη αυτή.

Αναβιώνει η Ορθοδοξία στο Χελουάν

Τελώντας την Ακολουθία του Αγιασμού του χώρου, στην Εξωτερική Είσοδο του Ιερού Ναού δίπλα από το ανεγειρόμενο κτίριο και ψάλλοντας το «Χριστός ανέστη», ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας εισήλθε στο Κεντρικό Εργοτάξιο με την Εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα να και εναπόθεσε έναν Αφρικάνικο ξύλινο Σταυρό και ένα κομμάτι Αγιασμένου Βασιλικού.

Ευλογώντας όλους τους συντελεστές του έργου αλλά και την χώρα της Αιγύπτου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος προχώρησε στη θεμελίωση του χώρου, ευχόμενος καλή δύναμη στον Μητροπολίτη Μέμφιδος για την ολοκλήρωση του έργου.

«Η μεγάλη μας μέριμνα είναι να διατηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε όλους τους χώρους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, απ’ άκρη σ’ άκρη της Αφρικής», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος.

Αναβιώνει η Ορθοδοξία στο Χελουάν

«Ήταν ένα έργο ζωής, που τώρα διά των χειρών του και του Αγιασμού που ετέλεσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης παίρνει μετά από χρόνια σάρκα και οστά», επεσήμανε με μεγάλη ικανοποίηση ο Μητροπολίτης κ. Νικόδημος.

Το πολυώροφο κτίριο, οι εργασίες για την ανέγερση του οποίου ήδη ξεκίνησαν, θα καλύψει σημαντικές Ποιμαντικές ανάγκες του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Αναβιώνει η Ορθοδοξία στο Χελουάν

Να σημειωθεί ότι στο υπάρχον πνευματικό κέντρο νεότητας στεγάζονται φροντιστήρια μαθημάτων, πέντε Ξένων Γλωσσών, Μουσικής και Εργαστήριο Ζωγραφικής και όπου τριακόσια περίπου παιδιά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι έχουν την δυνατότητα κάτω από την στέγη της Εκκλησίας να λάβουν μόρφωση.

Με πληροφορίες από το pyramisnews.gr

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο