Αναβάλλονται Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της ΟΠΣΕ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΣΕ, ανταποκρινόμενο στην επιθυμία των σωματείων-μελών του, αναβάλλει την προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου 2020 στη Θεσσαλονίκη, τακτική γενική συνέλευση του, στην ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνονται και αρχαιρεσίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξετάζοντας τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει στη χώρα, κυρίως λόγω του κοροναϊού, απευθύνθηκε στα σωματεία της δύναμης του, κρίνοντας ότι την απόφαση για αναβολή γενικής συνέλευσης, δεν μπορεί να την αποφασίσει μόνο του.

Στην επιστολή που στάλθηκε, ανταποκρίθηκαν οι εκπρόσωποι περίπου 70 σωματείων, εκ των οποίων ΟΛΟΙ συμφώνησαν να αναβληθεί η γενική συνέλευση, λόγω της επιδημίας, η οποία, άλλωστε υποχρεώνει τους επίσημους και αρμόδιους φορείς της πολιτείας, να λαμβάνουν συνεχώς μέτρα, για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου. Ήδη έχουν απαγορευθεί συνέδρια, λειτουργίες των ΚΑΠΗ, σχολικές εκδρομές, αγώνες με φιλάθλους και άλλα, ενώ επισημαίνεται ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν άτομα μεγάλης ηλικίας και όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη και άλλα. Να σημειωθεί ότι μέχρι και η επίσημη εκκλησία της Ελλάδος, έχει πάρει θέση στο θέμα με προτροπές στους πιστούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Με βάση τις προβλέψεις ειδικών καθηγητών της ιατρικής, ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων και τις ανακοινώσεις του υπουργείου υγείας ότι η κατάσταση εξετάζεται καθημερινά και σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, κρίνουμε ότι δεν είναι σωστό, τη στιγμή αυτή, να προσδιορισθεί η νέα ημερομηνία της γενικής συνέλευσης.

Ο προσδιορισμός θα γίνει έγκαιρα, μόλις αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων που λαμβάνει η επίσημη πολιτεία, με βάση τις γνωματεύσεις των καθηγητών της ιατρικής που παρακολουθούν το θέμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΣΕ τονίζει ότι οι γραπτές απαντήσεις εκπροσώπων των σωματείων της είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Επίσης, ευχαριστεί όλα τα σωματεία για την άμεση ανταπόκριση τους και τη στήριξη τους στις προσπάθειες που καταβάλλονται. Εύχεται, τέλος, να ξεπερασθεί το πρόβλημα το ταχύτερο δυνατό και να μας δοθεί η δυνατότητα να συναντηθούμε.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο