Ο Αλέξανδρος Εφραιμίδης – είναι 21 ετών, κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και χρειάζεται την βοήθειά μας!


Ο Αλέξανδρος Εφραιμίδης, – @Αλεξανδρος Εφραιμιδης – είναι 21 ετών, κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και χρειάζεται την βοήθειά μας!Τον Νοέμβριο του 2019 διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στην γνάθο. Ακολούθησε βιοψία, η οποία διέγνωσε Αδενοκυστικό Καρκίνωμα.

Ο νεαρός υποβλήθηκε στις απαραίτητες χημειοθεραπείες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες ιατρούς, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση στο σημείο που βρίσκεται το καρκίνωμα καθώς μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του. Δεδομένης της μεταστατικής φύσης της νόσου, απαραίτητη κρίθηκε η συνέχιση των θεραπειών και συγκεκριμένα συστήθηκε να υποβληθεί σε ακτινοβολίες με φωτόνια. Η οικογένεια του Αλέξανδρου, αναζητώντας τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης, προχώρησε σε ενδελεχή έρευνα σχετικά με την συγκεκριμένη πάθηση. Η έρευνα αυτή οδήγησε σε μια εξειδικευμένη θεραπεία, αποκαλούμενη ως θεραπεία πρωτονίων, η οποία πραγματοποιείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έσσεν, στη Γερμανία (University Medicine Essen, West German Proton Therapy). Το αρμόδιο Πανεπιστημιακό τμήμα εξέτασε τον φάκελο του Αλέξανδρου και έπειτα από μελέτη των ευρημάτων κατέληξε πως «η θεραπεία πρωτονίων είναι η προτιμώμενη μέθοδος αγωγής περισσότερο από μια συμβατική ακτινοθεραπεία. Η θεραπεία πρωτονίων είναι ένα είδος ακτινοθεραπείας με φορτισμένα σωματίδια, με την οποία μπορεί να επιτευχθεί μία περισσότερο επιλεκτική κατανομή της δόσης, σε σύγκριση με άλλες μεθόδους ακτινοθεραπείας και με αυτό τον τρόπο ο υγιής ιστός μπορεί να προστατευτεί περισσότερο.» Το συνολικό κόστος της θεραπείας αγγίζει το ποσό των 29.000 Ευρώ. Στην προαναφερόμενη τιμή, δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και διατροφής του Αλέξανδρου και της μητέρας του, η οποία είναι υποχρεωτικό να τον συνοδεύει καθ΄όλη την διάρκεια της θεραπείας του και της διαμονής του στη Γερμανία. Η διευθύντρια της κλινικής και εργαστηρίου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας καθώς και ο θεράπων ιατρός συνέστησαν ανεπιφύλακτα την θεραπεία πρωτονίων για την περίπτωση του Αλέξανδρου, βάσει της θέσης και της έκτασης της νόσου αλλά και του νεαρού της ηλικίας του. Ο δημόσιος φορέας ασφάλισης απέρριψε το αίτημα κάλυψης εξόδων της θεραπείας, με την αιτιολογία ότι η συγκεκριμένη νόσος οφείλει και μπορεί να αντιμετωπισθεί με άλλη ακτινοθεραπευτική επιλογή, στην Ελλάδα. Ωστόσο η πρόταση του θεράποντος ιατρού στην Ελλάδα είναι η θεραπεία ακτινοβολιών με πρωτόνια, η οποία, όπως χαρακτηριστικά βεβαιώνει η διευθύντρια του εργαστηρίου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, δεν υπάρχει στην ελληνική επικράτεια. Οι γονείς του Αλέξανδρου, είναι διαζευγμένοι και η μητέρα του, η οποία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, τον φροντίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποτελεσματικά αδυνατεί να εργαστεί. Ευνόητο είναι, ότι μητέρα και γιος επιθυμούν την καλύτερη δυνατή θεραπεία για την νόσο, η οποία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Αλέξανδρου. Η μητέρα, η οποία στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το νεαρό, αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά και να καλύψει τα έξοδα της θεραπείας στην Γερμανία. Ο νεαρός όμως έχει σταματήσει τις θεραπείες εδώ και τέσσερις μήνες ενώ κρίνεται απαραίτητη η άμεση συνέχισή τους με σκοπό την πλήρη αντιμετώπιση της νόσου.

Ας συνδράμουμε όλοι έτσι ώστε να προσφέρουμε ξανά σε ένα νέο άνθρωπο τη ζωή που του αξίζει! Όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε δίπλα στον Αλέξανδρο και την οικογένειά του! Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε:

Καλέστε στον αριθμό: 19825

Χρέωση από σταθερό: 2,60 Ευρώ ανά κλήση. Χρέωση από κινητό: 2,48 Ευρώ ανά κλήση.

*Ο αριθμός λειτουργεί μόνο για κλήσεις από εταιρείες ελληνικών παρόχων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Kατάθεση χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα Πειραιώς Αριθμός Λογαριασμού: 5222091702771 | IBAN: GR41 0172 2220 0052 2209 1702 771SWIFT-BIC: PIRBGRAA |

ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎ: ΠΡΑΞΗ ΑΓΆΠΗΣ Εθνική Τράπεζα Αριθμός Λογαριασμού: 210/006305-39 | IBAN: GR44 0110 2100 0000 2100 0630 539SWIFT-BIC: ETHNGRAA |

ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎ: ΠΡΆΞΗ ΑΓΆΠΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΊΑ: Για τον Αλέξανδρο.

Με τις καταθέσεις, σημειώνετε την αιτιολογία και έπειτα μπορείτε αποστείλετε σε μήνυμα: την πλήρη διεύθυνσή σας, την πόλη και την ημερομηνία, έτσι ώστε να σας αποσταλεί απόδειξη.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο