Αιτωλοακαρνανία: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Απαγορεύει στους Κληρικούς να διαβάζουν αδιακρίτως Εξορκιστικές Ευχές


«Απαγορεύεται ρητά σε όλους τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως (Εν Ενεργεία και Συνταξιούχους) να Αναγιγνώσκουν αδιακρίτως τις Εξορκιστικές Ευχές χωρίς προηγουμένως να έχουν εξετάσει ενδελεχώς την κάθε περίπτωση και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και γραπτή Άδεια από τον Επίσκοπό τους», τονίζεται στην Εγκύκλιο που εξέδωσε στις 4 Ιουνίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός «Περί Απαγορεύσεως Αναγνώσεως Εξορκιστικών Ευχών Άνευ Επισκοπικής Αδείας».

Ο κ. Δαμασκηνός απευθυνόμενος στους Κληρικούς της Μητροπολιτικής του Περιφέρειας, επισημαίνει πως, «ο Επίσκοπος έχει την βαθύτερη ευθύνη για την πνευματική πρόοδο του Ποιμνίου και είναι ο μόνος που μπορεί να καθοδηγήσει ώστε η Ποιμαντική Διακονία να είναι σωστή, αποτελεσματική και πάνω απ’ όλα να μην αποβεί επιβλαβής για εσάς», υπογραμμίζει.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας καταλήγοντας υπενθυμίζει πως, «οι Εξορκιστικές Ευχές είναι η έσχατη λύση στην πνευματική φαρέτρα. Ας μην την μετατρέψουμε με ευκολία σε κύρια λύση προκαλώντας πνευματική ζημιά παρά ωφέλεια».

Views: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο