ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Αναβάλλεται η Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος λόγω έξαρσης του Κορωνοϊου


Αναβάλλεται, η δεύτερη Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 λόγω της έξαρσης του Κορωνοϊου στη Μοναστική Πολιτεία.

Η Ιερά Επιστασία με μήνυμά της, ενημέρωσε τους Αντιπροσώπους των Μοναστηριών, για την Αναβολή της.

“Διά του παρόντος μηνύματος γνωρίζομεν υμίν ότι, λόγω αυξημένης εξάρσεως κρουσμάτων της Πανδημίας σε όλο το ‘Αγιον Όρος (Ιερές Μονές, Κελλιά, Καρυές, Λαϊκοί εισερχόμενοι κ.λπ.), η Σύναξις της Ιεράς Κοινότητος της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου 2022 δεν θα πραγματοποιηθεί”, τονίζεται στο μήνυμα που στάλθηκε προς τους Αντιπροσώπους των Ιερών Μονών.

Τα κρούσματα στην Εκκλησιαστική Σχολή της Αθωνιάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρούσματα του Κορωνοϊού αυτή τη χρονική Περίοδο εντοπίζονται, σε τέσσερις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και αντιμετωπίζονται με Καραντίνα, αλλά και σε Κελιά, όπως και σε καταστήματα στην Περιοχή των Καρυών, καθώς και στην Αθωνιάδα Σχολή.

Συγκεκριμένα, από τους εβδομήντα μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Αθωνιάδας, περί τους δεκαπέντε νοσούν ελαφρά και έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται προσωρινά σε καραντίνα, στον Ιεροκοινοτικό Ξενώνα στις Καρυές, υπό την επίβλεψη Επιμελητών.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα του χειμώνα στο Λιμάνι της Ουρανούπολης, εντοπίστηκαν σε ελέγχους που γίνονται για τον Κορωνοϊο, πάνω από ογδόντα πέντε κρούσματα σε Προσκυνητές και σε εργαζόμενους, οι οποίοι επρόκειτο να μεταβούν στο Άγιον Όρος και δεν επιτράπηκε η είσοδος τους, στην Αθωνική Πολιτεία.

Visits: 33


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο