ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Επιστολή του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας προς τον Μ. Σχοινά


Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για τις πολλαπλές θεσμικές πρωτοβουλίες και δημόσιες παρεμβάσεις του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά υπέρ της Αγίας Σοφίας εκφράζει, σε προσωπική Ευχαριστήρια Επιστολή του, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος προς τον Έλληνα Αντιπρόεδρο.

Στην Ευχαριστήρια Επιστολή του, ο Παναγιώταοτς Οικουμενικός μας Πατριάρχης εκφράζεται με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τις Διεθνείς Δράσεις που έχει αναλάβει ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την ανάδειξη και Αναγνώριση της Αγίας Σοφίας ως μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναφερόμενος στην Απόφαση των Τουρκικών Αρχών για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Μουσουλμανικό Τέμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογραμμίζει ότι ουδεμία παρέμβαση μπορεί να επικαλύψει, να αλλοιώσει ή να εξαφανίσει το «Ευάγγελον μήνυμα και την αποστολή του Ναού».

Σύμφωνα με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας, ο Ναός της Αγίας Σοφίας ως Αρχιτεκτονική αποτύπωση «της εν Χριστώ Απολυτρώσεως του ανθρώπινου Γένους και Συμπάσης της Κτίσεως» ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο