«Έχω κλάψει πολλές φορές μπροστά στα πάθη του «μυστικού» και «ανύπαρκτου» κόσμου για τη δική μας πραγματικότητα, που υπάρχει στην Αφρική» (VIDEO)

Για την διαδρομή του μέχρι το άγνωστο Καμερούν και την Διακονία του εκεί μας μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν κ.κ. Γρηγόριος.

«Δεν μπορούσα να αρνηθώ τη θέση στην Αφρική γιατί ο Γέροντάς μου, μου είχε πει πως είμαστε «Στρατιώτες»της Εκκλησίας» είπε αρχικά για την εκλογή του, ενώ παραδέχτηκε ότι η Αφρική του αποκάλυψε σιγά σιγά τα προβλήματά της.

Οι πρώτες στιγμές που έζησε στο Καμερούν τον είχαν ήδη προετοιμάσει για μια πολύ δύσκολη Διακονία: “Ένιωσα εγκαταλελειμμένος, μας εξομολογήθηκε, έχασα τον ύπνο μου μέχρι να βρω πώς έπρεπε να αντιμετωπίζω τα προβλήματα».

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τόνισε ότι «Στην Αφρική πολλές φορές αισθάνεσαι ένα… «τίποτα»!»

Ο Σεβασμιώτατος εξηγεί πως η Εκκλησία για τους Αφρικανούς σημαίνει “προστασία και ότι ουσιαστικά στην Αφρική έχουμε την πρώτη συνάντηση του Ευαγγελίου με το Αρχαίο Αφρικανικό πνεύμα αν και είναι πολύ δύσκολο να ευδοκιμήσει η Ορθοδοξία σε περιοχές με τόσο έντονα αρχέγονες συνήθειες.

Η Ιεραποστολή όπως εξηγεί στην Συνέντευξή του δεν έχει αξία αν δεν έρθεις σε ουσιαστική επαφή με τον άνθρωπο, “Αν δεν ακουμπήσεις να δεις τον πυρετό τους, δεν πάθεις από την αρρώστιά τους και δεν λιώσεις μαζί τους, δεν έχεις πραγματική επαφή με τους ανθρώπους αυτούς”, τονίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν.

«Δε μετανιώνω που πήγα στο Καμερούν, ο Θεός μου έδωσε μεγάλη Ευλογία» κατέληξε στην Συνέντυξή του λέγοντας ότι ο καθημερινός αγώνας για την επιβίωση στην Αφρική σε φέρνει πιο κοντά στον Θεό.

Συνέντευξη στη Μαρία Γιαχνάκη

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Μονταζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο