Έρχεται η δεύτερη Γενιά εμβολίων που θα προσφέρουν διαρκή Ανοσία;


Ο φόβος πως όσο συνεχίζει ο ιός να μεταλλάσσεται, ίσως καταφέρει να ξεφύγει των εμβολίων, οδηγεί σε νέες μεθόδους στον τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας.

Αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Cell, αποκαλύπτει την επόμενη γενιά εμβολίων και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν αυτά να ενεργοποιούν τα Τ-κύτταρα ώστε να παρέχουν μακροχρόνια προστασία έναντι του κορωνοϊού και των νέων παραλλαγών του.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Broad του ΜΙΤ και του Χάρβαρντ μαζί με το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και άλλα ερευνητικά ιδρύματα, ανέλυσαν τμήματα του γονιδιώματος του κορωνοϊού και ανακάλυψαν ένα εκπληκτικά μεγάλο κλάσμα θραυσμάτων της βασικής ιικής πρωτεΐνης, δηλαδή πεπτίδια που προκαλούν ισχυρότερες αποκρίσεις των Τ-κυττάρων, από άλλα έως σήμερα γνωστά πεπτίδια.

Η νέα αυτή επιστημονική ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει τους παρασκευαστές των εμβολίων να εντοπίσουν καλύτερους ιικούς στόχους για τα εμβόλια νέας γενιάς ώστε να προσφέρουν διαρκή ανοσία έναντι του SARS-CoV-2 και των συνεχόμενων μεταλλάξεων του.

Οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν ότι όσο καλύτερα κατανοήσουμε τις τακτικές που χρησιμοποιεί ο κορωνοϊός για να αποφύγει το ανοσοποιητικό σύστημα τόσο ευκολότερο θα είναι για τους επιστήμονες να αναπτύξουν αποτελεσματικές θεραπείες για τη λοίμωξη που προκαλεί.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο