Έρανος για τους Πυρόπληκτους συνανθρώπους μας από την Ομογένεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά


Έρανο για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα πραγματοποιεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά, όπως Ανακοίνωσε μέσω σχετικής Εγκυκλίου που εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ.κ. Σωτήριος.

Ο Σεβασμιώτατος καλεί τους Ιερατικώς Προϊσταμένους, τα Διοικητικά Συμβούλια των Κοινοτήτων, τις Φιλόπτωχες Αδελφότητες αλλά και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς να δώσουν χείρα Βοηθείας στην Ελλάδα, παρά τα υφιστάμενα οικονομικά προβλήματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Κοινοτήτων λόγω κορωνοϊού. Για τον σκοπό αυτό θα περιφερθεί δίσκος σε όλους τους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021.

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας θα ανταποκριθείτε στην Πρόσκληση αυτή της Εκκλησίας μας για βοήθεια προς την Πατρίδα μας Ελλάδα και εύχομαι η Παναγία μας, της οποίας την Κοίμηση γιορτάζουμε, να σας προστατεύει και να μεσιτεύει στον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό να μας προφυλάσσει από κάθε κακό και να μας οδηγεί εκ του ασφαλούς στην σωτηρία μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος στην Εγκύκλιο που διαβάστηκε στις Εκκλησίες το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021 και την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021.

Αναλυτικά, η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου αναφέρει:

Η Χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος να είναι πάντα μαζί σας.

Γνωρίζω τα οικονομικά προβλήματα τα οποία έχουν οι Κοινότητές μας λόγω του κορωνοϊού αλλά και τα προβλήματα πολλών χριστιανών. Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Ιερά μας Αρχιεπισκοπή λόγω κορωνοϊού. Παρά ταύτα δεν πρέπει να μείνουμε ασυγκίνητοι από την κατάσταση στην Ελλάδα με τις τεράστιες ζημιές τις οποίες προκάλεσαν οι πυρκαγιές.

Με την παρούσα μου παρακαλώ θερμά τους Ιερατικώς προϊσταμένους, τα Διοικητικά Συμβούλια των Κοινοτήτων μας, τις Φιλόπτωχες Αδελφότητες αλλά και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς να δώσουμε χείρα βοηθείας στην πατρίδα μας την Ελλάδα. Να περιφερθεί Δίσκος για τον σκοπό αυτό την Κυριακή 15 Αυγούστου σε όλους τους Ι. Ναούς. Η κάθε Κοινότης και η κάθε Φιλόπτωχος Αδελφότης να προσφέρουν ένα ποσό από το υστέρημά τους, αλλά και να ζητήσω με την βοήθεια όλων των ευλαβών χριστιανών και ιδιαίτερα εκείνων οι οποίοι οικονομικά είναι ισχυροί.

Το ποσό το οποίο θα συγκεντρωθεί, παρακαλώ να αποσταλεί εξ ολοκλήρου στην Ιερά μας Αρχιεπισκοπή. Η Ι. Αρχιεπισκοπή μας θα προσθέσει κι αυτή ένα ποσό από το υστέρημά της και ολόκληρο το ποσό θα αποσταλεί στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα διά του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας θα ανταποκριθείτε στην πρόσκληση αυτή της Εκκλησίας μας για βοήθεια προς την πατρίδα μας Ελλάδα και εύχομαι η Παναγία μας, της οποίας την Κοίμηση γιορτάζουμε, να σας προστατεύει και να μεσιτεύει στον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό να μας προφυλάσσει από κάθε κακό και να μας οδηγεί εκ του ασφαλούς στην σωτηρία μας.

Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
Ο ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο