Ένα σημαντικό βιβλίο στα Αρχεία της Εκκλησίας της Σερβίας


Σημαντική πρόοδος παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο ζήτημα της διάσωσης και καταγραφής των Αρχείων της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, τόσο από το Πατριαρχείο όσο και από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλων Αρμόδιων Υπουργείων της Σερβίας. 

Χάρη στον Δημοσιογράφο κ. Γιόβ Μπάγιτς, παραδόθηκε στα Αρχεία της Εκκλησία ένα σημαντικό χειρόγραφο έργο του τότε Αρχιεπισκόπου Μπάγκοντζο το οποίο αποτυπώνει την Ενοριακή ζωή στην Περιοχή του Ράβνο κατά τα τέλη του 19ου και στις Αρχές του 20ου Αιώνα, καθώς επίσης και σε Περιοχές που σήμερα βρίσκονται στη Βοσνία.

«Το έργο «Η πατρίδα των χωριών Ρίλιτς και Ζαναγκλίανα στην Ενορία Ράβνο» φυλάσσεται στο Αρχείο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Βελιγράδι από τις 12 Ιουνίου 2020. 

Τα Αρχεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας θα προχωρήσουν σε μια πιο λεπτομερή συντήρηση του Βιβλίου, καθώς και στην παραγωγή ενός Ψηφιοποιημένου Αντιγράφου που θα φέρει αυτό το ενδιαφέρον έγγραφο και πηγή για την ιστορία της Πρώην Αρχιεπισκοπής της Μητροπολιτικής Μπάγκοτζνο της Μητρόπολης Δαμπροβοσνίας», τόνισε ο Διευθυντής του Αρχείου Δρ. Ράντοβαν Πιλίποβιτς.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο