Ένα πολύ όμορφο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίο

Ένα πολύ όμορφο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίο

Ένα πολύ όμορφο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιλκισίου παρουσιάζει η έγκριτη ιστοσελίδα eidisis.gr

Μπροστά από την Εθνική Τράπεζα, πριν το μεσημέρι της Παρασκευής υπάρχει στην Είσοδο μια «ουρά» μερικών πελατών που επιθυμούν να εισέλθουν. Κάποια στιγμή καταφτάνει στον χώρο κι ένας ιερωμένος, μπαίνει στη σειρά και περιμένει.
Ο φίλος της στήλης βρίσκεται στο απέναντι πεζοδρόμιο και όταν παρατηρεί προσεκτικά διαπιστώνει πως ο τελευταίος αναμένων στη σειρά είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος.
Κι επειδή όσοι προηγούνται δεν τον βλέπουν ή μερικοί δεν τον γνωρίζουν κιόλας ο φίλος της στήλης κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει τηλεφωνικά την υποδιευθύντρια της Τράπεζας, πως στην «ουρά» περιμένει έξω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.
Αυτόματα αντιδρά η Υποδιευθύντρια, βγαίνει από την Τράπεζα και προτείνει στον Σεβασμιώτατο κ. Βαρθολομαίο να αφήσει την «ουρά» και να εισέλθει από διπλανή πόρτα που πάει να ανοίξει.
Και ο Σεβασμιώτατος αντιδρά ως πραγματικός ιεράρχης. Αρνείται να μπει κατ’ εξαίρεσιν επιμένοντας πως θα μπει με τη σειρά μαζί με τους άλλους πελάτες της Τράπεζας.
Τώρα, να πούμε ότι εκπλαγήκαμε;
Όχι, σε εμάς τουλάχιστον δεν προκάλεσε έκπληξη η συμπεριφορά του Ιεράρχη μας. Από τον ενθρονιστήριο λόγο του ακόμα έως τις αμέτρητες συναντήσεις και πρωτοβουλίες του ο κ. Βαρθολομαίος δείχνει πασιφανή τα σημάδια μιας άλλης νοοτροπίας, μιας στάσης ζωής που δεν σχετίζεται με κοσμική Εξουσία.
Θα αφήσει Εποχή ο Ποιμενάρχης μας στο Κιλκίς…

Πηγή: eidisis.gr

Επισκέψεις: 33

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο