Έναρξη της Σχολής Υποψηφίων Κατηχητών στην Χαλκίδα


Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Ευσταθίου και τους Διακόνους π. Νικόλαο Πριμηκύριο και π. Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και π. Αιμιλιανός Χρήστου – Προϊσταμένος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και τέλεσαν τον Αγιασμό Ενάρξεως των φετινών Μαθημάτων της Ειδικής Σχολής Υποψηφίων Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά, ο Υπεύθυνος της Σχολής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης πραγματοποίησε Εισαγωγική προσφώνηση και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέπτυξε το θέμα «Ο Κατηχητής ως Παιδαγωγός» στην πρώτη, για φέτος, Εισήγηση της Σχολής. Εστίασε στο γεγονός, ότι πρέπει ο Κατηχητής να λειτουργεί σύμφωνα, πάντα, με τα παιδιά και τους ανθρώπους, με τους οποίους έχει να κάνει, δηλαδή Παιδαγωγικά. Τόνισε, επίσης, πως πρέπει οι Κατηχητές να έχουν άριστη επικοινωνία τόσο με τους Ιερείς των Ενοριών τους, όσο και με τον Επίσκοπο. Ο Ρόλος του Κατηχητή, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, είναι πολύ σοβαρός και σημαντικός. Πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τον Διακονεί. Όμως ο Σεβασμιώτατος δεν έκρυψε, για μια ακόμα φορά, την μεγάλη του επιθυμία να μαθαίνουν τα παιδιά να ψάλλουν και να ετοιμάζουν τα δώρα της Θείας Λειτουργίας. Θα είναι κοντά τους, είπε, κάθε φορά που θα θέλουν να κάνουν κάποια Θεία Λειτουργία, παίρνοντας μεγάλη χαρά.

Επιπλέον, συνεχάρη τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αιμιλιανό Χρήστου και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με την αρχοντική και ανιδιοτελή Διακονία τους φιλοξενούν, και φέτος, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού τη Σχολή Κατηχητών.

Η επόμενη ομιλίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 με θέμα «Γνωριμία με την Ενορία και τη Μητρόπολη στα πλαίσια της Κατηχήσεως», το οποίο θα αναπτύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο