Έκτο Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης (9-11.10.2020)


Το Έκτο Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης ανήκει στη σειρά των Επιστημονικών Συμποσίων που διοργανώνει το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλη ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Στόχος των Συμποσίων είναι η μελέτη και ανάδειξη των μνημείων της νεοελληνικής εκκλησιαστικής τέχνης. Λόγω των δύσκολων και, εν πολλοίς, απαγορευτικών υγειονομικών συνθηκών, το Συμπόσιο θα διεξαχθεί διαδικτυακά από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με το Πρόγραμμα. Στο Πρόγραμμα του φετινού Συμποσίου περιλαμβάνονται ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη νεοελληνική ναοδομία και την εκκλησιαστική τέχνη του ελλαδικού χώρου αλλά και των ελληνικών κοινοτήτων που αναπτύχθηκαν στον ευρύτερο βαλκανικό και μικρασιατικό χώρο. 

Η Τιμητική Επιτροπή του Συμποσίου αποτελείται από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη, τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Ευθύμιο Τσιγαρίδα και την Ομότιμη Καθηγήτρια κ. Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη. Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από την Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας Καθηγήτρια Ιωάννα Στουφή-Πουλημένου, τον Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας Θωμά Ιωαννίδη, τον τ. Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας Γεώργιο Κόρδη, τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρο Μαμαλούκο, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναπλ. Καθηγητή Δημήτρη Παυλόπουλο και τον Δρ. Θ. Ιωάννη Φριλίγκο. 

Η διαδικτυακή παρακολούθηση των εργασιών του Συμποσίου από κάθε ενδιαφερόμενο είναι ελεύθερη μετά από εγγραφή, η οποία θα γίνει με αποστολή του ονοματεπωνύμου και της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης στη γραμματεία του Συμποσίου ( Symp.neoell.ekkl.technis@gmail.com ), η οποία και θα τους αποστείλει τον σχετικό σύνδεσμο για τη σύνδεση. Λόγω περιορισμού του αριθμού των συμμετεχόντων που θέτει το πρόγραμμα σύνδεσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα ΣΤ΄ Επιστημονικού… by Panagiotis Kapodistrias

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο