Έκτακτο: Θετικός στον Κορωνοϊο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος


Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας γνωστοποιεί πως ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, υποβληθείς σε διαγνωστικό έλεγχο για τον κορωνοϊό, διαγνώστηκε θετικός. Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, παρουσίασε ήπια συμπτώματα της νόσου Covid-19 και τέθηκε άμεσα σε αυτοαπομόνωση, για την αποτροπή της διασποράς του ιού.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος επαναλαμβάνει την πατρική παράκληση και προτροπή του προς το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας και προς όλους τους συνανθρώπους μας ανεξαιρέτως, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, ιδίως κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, που η εξάπλωση του κορωνοϊού εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε αυτοπεριορισμό ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 4 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, υποβληθείς σε διαγνωστικό έλεγχο για τον κορωνοϊό, διαγνώστηκε θετικός. Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, παρουσίασε ήπια συμπτώματα της νόσου Covid-19 και τέθηκε άμεσα σε αυτοαπομόνωση, για την αποτροπή της διασποράς του ιού.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Αρχιεπίσκοπος επαναλαμβάνει την πατρική παράκληση και προτροπή του προς το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας και προς όλους τους συνανθρώπους μας ανεξαιρέτως, να ακολουθούνπιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, ιδίως κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, που η εξάπλωση του κορωνοϊού εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τονίζει: «Κατανοώ πλήρως τις δυσμενείς επιπτώσεις και ιδίως την ψυχολογική κόπωση που έχει επιφέρει σε όλους η εξελισσόμενη δοκιμασία της πανδημίας. Ωστόσο, είναι φανερό ότι διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η νέα παραλλαγή του ιού δυστυχώς εξαπλώνεται ταχύτατα. Το γεγονός αυτόπεριορίζει στο ελάχιστο τα περιθώριά μας για εφησυχασμό και καθιστά αναγκαία την ακόμα μεγαλύτερη προσήλωσή μας στους κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί. Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ άπαντες να εξαντλήσετε κάθε μέσο για την προστασία τη δικιά σας και των ανθρώπων του συγγενικού και κοινωνικού σας περιγύρου, περιορίζοντας όσο είναι δυνατό τον κίνδυνο να προσβληθείτε και να νοσήσετε ή να μεταδώσετε τον ιό σε κάποιον άλλο.

Νιώθω ακόμη το χρέος, ως Αρχιεπίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας, να απευθύνω εκ νέου προτροπή να εμβολιασθούν όσοι δεν το έχουν πράξει ήδη, εμπιστευόμενοι την επιστημονική κοινότητα.Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν σωθεί, έχουν αποφύγει τηνοσηλεία στην εντατική και τη διασωλήνωση, διότι εμβολιάστηκαν. Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχουν δογματικοί, κανονικοί και εκκλησιαστικοί λόγοι να μην εμβολιαστεί κάποιος.  

Προσεύχομαι αδιαλείπτως στον φιλάνθρωπο και ελεήμονα Θεό για τον τερματισμό της πανδημίας το συντομότερο δυνατό, και προς τούτο προτρέπω κι εσάς, τον Κλήρο και Λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας».

Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου για τον Κορωνοϊό

Ο Σεβασμιώτατος ευρισκόμενος ο ίδιος πλέον στη θέση αυτού που νοσεί στέλνει το δικό του μήνυμα για τον κορωνοϊό παρακαλώντας άπαντες να εξαντλήσουν κάθε μέσο για την προστασία τη δικιά τους και των ανθρώπων του συγγενικού και κοινωνικού τους περιγύρου.

Αναλυτικά το μήνυμά του: 

«Κατανοώ πλήρως τις δυσμενείς επιπτώσεις και ιδίως την ψυχολογική κόπωση που έχει επιφέρει σε όλους η εξελισσόμενη δοκιμασία της πανδημίας. Ωστόσο, είναι φανερό ότι διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η νέα παραλλαγή του ιού δυστυχώς εξαπλώνεται ταχύτατα. Το γεγονός αυτόπεριορίζει στο ελάχιστο τα περιθώριά μας για εφησυχασμό και καθιστά αναγκαία την ακόμα μεγαλύτερη προσήλωσή μας στους κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί. Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ άπαντες να εξαντλήσετε κάθε μέσο για την προστασία τη δικιά σας και των ανθρώπων του συγγενικού και κοινωνικού σας περιγύρου, περιορίζοντας όσο είναι δυνατό τον κίνδυνο να προσβληθείτε και να νοσήσετε ή να μεταδώσετε τον ιό σε κάποιον άλλο.

Νιώθω ακόμη το χρέος, ως Αρχιεπίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας, να απευθύνω εκ νέου προτροπή να εμβολιασθούν όσοι δεν το έχουν πράξει ήδη, εμπιστευόμενοι την επιστημονική κοινότητα.Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν σωθεί, έχουν αποφύγει τη νοσηλεία στην εντατική και τη διασωλήνωση, διότι εμβολιάστηκαν. Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχουν δογματικοί, κανονικοί και εκκλησιαστικοί λόγοι να μην εμβολιαστεί κάποιος.  

Προσεύχομαι αδιαλείπτως στον φιλάνθρωπο και ελεήμονα Θεό για τον τερματισμό της πανδημίας το συντομότερο δυνατό, και προς τούτο προτρέπω κι εσάς, τον Κλήρο και Λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας».

Οι Συνεργάτες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικής Λειτουργικής & Πολιτιστικής Ενημέρωσης Lavaron.com.gr Εύχονται στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο την Ταχεία Ανάρρωση.

Visits: 34


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο