Έκτακτο – Εκοιμήθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας (VIDEO Αρχείο από την Χειροτονία του)


Έκτακτο - Εκοιμήθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας (VIDEO Αρχείο από την Χειροτονία του)

Εκοιμήθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.

Ο Μακαριστός ήταν συνεργάτης του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, καθώς έκανε Εκπομπές στο Ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας και έστελνε κείμενα προς Δημοσίευση στην ιστοσελίδα της: www.pemptousia.gr .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μακαριστός Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο λόγω Καρδιολογικών προβλημάτων αλλά η καρδιά του τον πρόδωσε…

Σημειώνουμε ότι δεν είχε νοσήσει από κορωνοϊό, ενώ ήταν πλήρως εμβολιασμένος και με την Τρίτη Δόση. 

(Ενημέρωση προς Αγίους Ασκητές και Ορθόδοξους της Οικουμένης περί του εμβολιασμού).

Σύντομο Βιογραφικό του:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Ιερεμίας Φούντας Γεννήθηκε στη Ναύπακτο τω 1941.

Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών τω 1964.

Χειροτονήθηκε Διάκονος τω 1969 και Πρεσβύτερος τω 1972. Διακόνησε ως Ιεροκήρυκας σε διάφορες Ιερές Μητροπόλεις και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τω 2000 Αναγορεύθηκε Δρ. Θεολογίας. Το 2003 Εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής και το 2006 Τακτικός Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών επί της Έδρας Εισαγωγής εις την Π.Δ. και Ερμηνείας της Π.Δ. εκ του κειμένου των Ο’.

Συνέγραψε πολλά Ερμηνευτικά και Θεολογικά Έργα.

Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως χειροτονήθηκε στις 14/10/2006.

Η Ιερά Μητρόπολη δεν έχει εκτενή Ανακοίνωση, αλλά αναφέρει τα εξής:

Έκτακτο - Εκοιμήθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας (VIDEO Αρχείο από την Χειροτονία του)

Η Εκκλησία της Ελλάδος για την Εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως

Ανακοίνωση σχετικά με την Εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κυρού Ιερεμίου οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 80 Ετών εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Μακαριστού ήδη Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρός Ιερεμίας γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1941. Το 1964 έλαβε το πτυχίο του από την Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της οποίας αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Θεολογίας το 2000. Το 2003 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής και το 2006 Τακτικός Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών επί της Έδρας Εισαγωγής στην Παλαιά Διαθήκη και Ερμηνείας της Παλαιάς Διαθήκης εκ του κειμένου των Ο’. Συνέγραψε πολλά ερμηνευτικά και θεολογικά έργα.

Το 1969 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1972 Πρεσβύτερος. Διηκόνησε ως Ιεροκήρυξ σε διάφορες Ιερές Μητροπόλεις και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως χειροτονήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2006.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ωρίσθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Εξόδιο Ακολουθία.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου θα ψαλεί την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 στις 14.00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως. Κατά τη διάρκεια αυτής θα τηρηθούν άπαντα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Εκ της Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος

Παρακολουθήστε το παρακάτω Αρχείο – βίντεο από την Τελετή της Χειροτονίας Επισκόπου.

Επισκέψεις: 84


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο