Έκκληση στους κληρικούς να μην κάνουν πολιτικές δηλώσεις


«Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών προκαλούν ανησυχία και σοβαρούς φόβους για την περαιτέρω διατήρηση της ειρήνης και της αμοιβαίας κατανόησης στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας’, τονίζει σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Εξαρχία της Λευκορωσίας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα.

Στην ανακοίνωση η Εξαρχία της Λευκορωσία καλεί τους κληρικούς της να απέχουν από κάθε μορφή ανάμιξης σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στο πολιτικό τοπίο της χώρας τις τελευταίες ημέρες.

«Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι οποιεσδήποτε δηλώσεις σχετικά με την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας που έγιναν από μεμονωμένους εκπροσώπους της Εκκλησίας δεν πρέπει να γίνονται αντιληπτές ή να ερμηνεύονται προς το συμφέρον οποιουδήποτε κόμματος. Υπενθυμίζουμε ξανά στους ιερείς την υπόσχεση που έκαναν ενώπιον του Θεού να μην συμμετάσχουν στην πολιτική ζωή, έτσι ώστε να μην είναι γίνουν πειρασμός και αντικείμενο διχασμού των ανθρώπων«, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, για ακόμη μια φορά καταδικάζει τις ενέργειες βίας από και αν αυτές προέρχονται εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι αρμόδιες αρχές θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε τα φαινόμενα αυτά να τύχουν της κατάλληλης τιμωρίας.

«Κρατήστε την πίστη στο Θεό, μείνετε στην πηγή της ελπίδας και ανάψτε στις καρδιές σας αγάπη για τον Θεό και τους πλησίον σας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Λουκασένκο διέταξε τον στρατό να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της χώρας

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας να λάβει «τα αυστηρότερα μέτρα» για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η οποία συγκλονίζεται από ένα κίνημα διαμαρτυρίας μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Ο Λουκασένκο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 26 χρόνια, επιθεώρησε σήμερα τις στρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στο Γκρόντνο, στη δυτική Λευκορωσία, κοντά στα πολωνικά σύνορα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μέσω του Telegram από τη λευκορωσική προεδρία.

Κατά την άφιξή του στο Γκρόντνο, ο Λουκασένκο κατήγγειλε το κίνημα διαμαρτυρίας που υποκινείται, σύμφωνα με τον ίδιο, «από το εξωτερικό».

«Διέταξα τον υπουργό Άμυνας (…) να υπερασπιστεί πρώτα απ’ όλα το δυτικό μαργαριτάρι της Λευκορωσίας, το κέντρο του οποίου βρίσκεται στο Γκρόντνο. Και να λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας», δήλωσε ο Λουκασένκο.

Η δήλωση αυτή γίνεται ενώ μεγάλες λευκορωσικές στρατιωτικές ασκήσεις έχουν προγραμματισθεί για την περιφέρεια του Γκρόντνο από τις 28 ως τις 31 Αυγούστου.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο