Έκθεση Europol: Αλβανικά Δίκτυα ηγούνται στην Ευρώπη, δραστηριοποιούνται και σε τρίτες Χώρες


Τα εγκληματικά Δίκτυα με Αλβανούς είναι από τα πιο ενεργά στη Διακίνηση Ναρκωτικών. Σύμφωνα με Έκθεση της Europol που Δημοσιεύθηκε να διακινούν Κοκαΐνη, Ηρωίνη και Κάνναβη, κυρίως σε Χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ισπανία, ενώ εκτός των Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δραστηριοποιούνται στη Βραζιλία, Κολομβία και Εκουαδόρ, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε τη Χώρα καταγωγής, την Αλβανία.

Σύμφωνα με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας, τα Αλβανικά εγκληματικά Δίκτυα έχουν οικογενειακή Δομή και αποτελούνται μόνο από Αλβανούς Πολίτες ή Αλβανούς με διπλή Υπηκοότητα.

Αυτές οι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, συνεχίζει η Έκθεση, προτιμούν να Διακινούν τα Ναρκωτικά από τη Νότια Αμερική στο Βέλγιο, από όπου τα Ναρκωτικά στη συνέχεια μεταφέρονται στη Γερμανία μέσω οχημάτων εξοπλισμένα με κρυφά μέρη και από εκεί διανέμονται σε όλη την Ευρώπη.

Οι Αλβανικές συμμορίες που συνεργάζονται είναι κυρίως Ιταλικές, Ελληνικές, Σερβικές, Βελγικές και Ολλανδικές Αρχές. Όσο για τις δύο τελευταίες, μιλάμε για Βέλγους και Ολλανδούς Πολίτες από Αραβικές Χώρες και Τουρκία.

«Εκτός από Ναρκωτικά, αυτές οι ομάδες εμπλέκονται και σε Διακίνηση όπλων, Μεταναστών και Ληστείες», συνεχίζει η Έκθεση, η οποία προσθέτει ότι εκτός από Χώρες της ΕΕ, δραστηριοποιούνται και σε τρίτες Χώρες όπως η Νορβηγία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Views: 4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο