Άγνωστη επιστολή του Αγίου Νεκταρίου


Μη χάσετε την Εφημερίδα “Ορθόδοξη Αλήθεια” της 21/01/2021 όπου κυκλοφορεί με δύο μοναδικά βιβλία από τη χριστιανική βιβλιοθήκη. “Ορόσημα Ορθοδοξίας”, ένα οδοιπορικό στα βάθη των αιώνων για τους Πατέρες της ερήμου και το “Γεροντικό του Σινά”, μια έκδοση με τοπόσημα λατρείας και πολιτισμού, που αποτελούν θρησκευτικούς φάρους για την ανθρωπότητα.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα φέρνει στο φώς της δημοσιότητας άγνωστη επιστολή του Αγίου Νεκταρίου. Το χειρόγραφο κείμενο του Αγίου, τότε διευθυντή της Ριζαρείου Σχολής με ημερομηνία 7-12-1894. Μέσα από το μοναδικό ιστορικό τεκμήριο που φυλάσσεται στο Βυζαντινό Μουσείο, διαφαίνεται το έντονο εθνικό συναίσθημά του και η αγωνία του για την αναγνώριση της αξίας των πολιτιστικών αγαθών της χώρας και τη διάσωση των κειμηλίων.

13 χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που οι καμπάνες όλης της Ελλάδος ηχούσαν πένθιμα μεταφέροντας τη θλιμμένη είδηση πως “ο Χριστόδουλός μας” βιάστηκε να φύγει πρόωρα χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Συγκινεί το κείμενο του αείμνηστου Σαράντου Καργάκου, λίγο πριν “φύγει”, για την απουσία του μεγάλου πνευματικού ηγέτη της χώρας και επιστήθιου φίλου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου. «Σ’ αποζητάμε Χριστόδουλε…!»

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Η τελευταία απόγονος του πρωτεργάτη των Φιλικών Βασιλική Αναγνωστοπούλου.

*Η δεντροκκλησιά του Αγ. Παϊσίου! Το εκκλησάκι προς τιμήν του Οσίου στον κορμό ενός υπεραιωνόβιου δέντρου.

*Ο μελετητής του αβά Ισαάκ Σύρου μιλά για τον θεόπνευστο ερημίτη.

Αρθρογραφούν ο π. Ανανίας Κουστένης, ο π. Ιάκωβος Κανάκης, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγούλης, η Κέλλυ Μπουρδάρα κ.α

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με τα δύο βιβλία κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο