Άγιος Ανδρέας: Ο μεγαλύτερος Ναός στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Ο Ναός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα είναι η μεγαλύτερη Εκκλησία στη Χώρα. Η κατασκευή της Βυζαντινού Ρυθμού Εκκλησίας ξεκίνησε το 1908 και εγκαινιάστηκε το 1974. Καλύπτει εμβαδόν περίπου 1.800 τετραγωνικών μέτρων. Πάνω στον κεντρικό θόλο υπάρχει ένας επίχρυσος Σταυρός μήκους 5 μέτρων, και στους υπόλοιπους θόλους υπάρχουν 12 μικρότεροι Σταυροί. Αυτοί οι Σταυροί συμβολίζουν τον Ιησού και τους Αποστόλους του. Το Εσωτερικό του Ναού είναι διακοσμημένο με Βυζαντινής Τεχνοτροπίας Τοιχογραφίες και Μωσαϊκά.

Οι Χριστιανοί της Αχαΐας θρήνησαν βαθιά τον θάνατο του. Ο πόνος τους έγινε ακόμη πιο μεγάλος, όταν ο ανθύπατος Αιγεάτης αρνήθηκε να τους παραδώσει το Άγιο Λείψανο του, για να το θάψουν. Την ίδια μέρα όμως, ο Αιγεάτης τρελάθηκε κι αυτοκτόνησε. Οι Χριστιανοί τότε με τον Επίσκοπο τους τον Στρατοκλή, πρώτο Επίσκοπο των Πατρών, παρέλαβαν το Λείψανο και το έθαψαν.

Το Λείψανο και κάρα του Αγίου μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη και το 1460 το παρέλαβε ο Πάπας Ρώμης και το εναποθέτησε στο Ναό του Αγίου Πέτρου.

Στην Πόλη της Πάτρας, επανακομίσθηκαν και φυλάσσονται από την 26η Σεπτεμβρίου 1964 μ.Χ. η Τιμία Κάρα του Αγίου και από την 19ην Ιανουαρίου 1980 μ.Χ. Λείψανα του Σταυρού, του μαρτυρίου του.

Πηγή: http://Life-Events.gr

Views: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο